Assioma DUO-Shi: tot ce trebuie să știi

Assioma DUO-Shi este dorința de a oferi cicliștilor pasionați de marca Shimano®, ocazia de a-și continua antrenamentele folosind pedalele pe care le au deja*, fără a renunța la precizia și performanta unui powermeter Assioma.

Tehnologia implementata la Assioma DUO-Shi este aceeași folosită la Assioma Look®: precizie și acuratețe la rezultatele primite din testele efectuate de-a lungul anilor, în care experiența a fost acumulată și confirmată de cicliști din întreaga lume.

Care sunt pedalele compatibile cu Assioma DUO-Shi?

Instalarea sistemului Assioma DUO-Shi în corpul propriilor pedale Shimano este simplă și rapidă. În acest clip poți vedea cum se face,

* Pedalele compatibile sunt: Shimano® PD-R8000, PD-R7000, PD-6800, PD-R550 și PD-R540.

Factor Q mai mare? Da, dar…!

Spre deosebire de versiunea Look® a pedalelor Assioma, factorul Q al pedalelor Assioma DUO-Shi (lățimea pedalelor) este cu 64 mm mai mare, când folosești pedale PD-R7000/R550/R540 și cu 65 mm mai mare când folosești pedale PD-R8000/6800.

Mulți cicliști nu preferă un factor Q mare. Totuși, când ții cont de statura ciclistului, înălțime, lățime pelvis etc., aceste cifre devin subiective, iar un Q factor general valabil nu mai este relevant. Mai mult, feedback-ul pozitiv și final, venit din partea cicliștilor beta testări, a validat noile pedale.

Pot converti sistemul Assioma Look® în Assioma DUO-Shi?

Transformarea pedalelor Assioma Look® în Assioma DUO-Shi nu este posibilă, pentru că:

  • Assioma-Shi beneficiază de o altă calibrare, necesară pentru asigurarea compatibilității cu sistemul Shimano.
  • Assioma-Shi, spre deosebire de versiunea Look, este echipat cu reținător de ulei, care este lipit direct pe ax.

În ciuda acestor diferențe, tehnologia implementată pentru măsurarea puterii, este aceeași. Informații precise și coerente în orice condiții, pentru un antrenament precis și de încredere, gândit să-ți îmbunătățească condiția fizică.

Care este greutatea Assioma DUO-Shi?

Greutatea variază în funcție de corpul pedalei cu care vei folosi axul Assioma DUO-Shi. Astfel, corpul pedalei, împreună cu axul Assioma DUO-Shi, vor avea următoarele greutăți:

  • Shimano PD-R8000: 157 g per bucată
  • Shimano PD-R7000: 161,3 g per bucată
  • Shimano PD-6800: 161,3 g per bucată
  • Shimano PD-R550: 176 g per bucată
  • Shimano PD-R540: 186 g per bucată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.