Când este bine să sari peste un antrenament?

Ni s-a întâmplat tuturor! Te trezești simțindu-te obosit și fără chef, dar ce te faci, că ai un antrenament programat pentru azi!

Dacă lucrezi cu un antrenor, vei fi liniștit dacă îți va spune că este ok să sari peste antrenamentul de azi. Dar ce te faci dacă lucrezi pe cont propriu? Vei fi sigur că ai făcut alegerea corectă sărind peste un antrenament?

Pentru început, este important să înțelegi motivele pentru care este posibil să trebuiască să anulezi un antrenament. Dacă ai făcut asta, vei știi dacă va fi nevoie să recuperezi sau nu, sesiunea de antrenament nefăcută.

Definirea stresului

În forma sa cea mai simplă, antrenamentul înseamnă procesul aplicării repetate a stresului asupra corpului tău, permițând apoi o recuperare după stres. Din acel moment, corpul tău devine mai robust, fiind în stare să suporte stres și mai mare.

Este vorba de două tipuri de stres: stresul fizic și cel mental. Mulți dintre noi ținem cont doar de stresul fizic, însă și cel mental este la fel de important, dacă nu chiar mai important. Corpul nostru se poate descurca doar cu o cantitate finită de stres și este important să știi când să spui stop.

Află mai multe despre când este bine să sari peste un antrenament, de la Ian Boswell și Neal Henderson, antrenor Wahoo Sports, din articolul publicat în original pe Wahoofitness.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.