Care smart trainer Wahoo este cel mai bun pentru mine? Comparație trainere Wahoo

Pentru mulți dintre noi sezonul rece înseamnă întreruperea turelor și activităților cu bicicleta. Asta presupune și antrenamentele. Este normal, având în vedere vremea, de multe ori „mizerabilă”, cu ploaie rece, ca să nu mai zicem de zăpadă, burniță și mocirlă. În același timp, însă, mulți alții dintre noi nu sunt dispuși să facă pauză atâtea luni de zile, continuându-și antrenamentele pe un trainer, sau și mai bine smart trainer. Cu excepția câtorva zile uscate din timpul iernii, când vei putea ieși la o tură, majoritatea le vom petrece la interior.  

Comparație trainere WAHOO

Trainerele WAHOO Kickr Smart, Kickr Core și Kickr Snap fac parte din categoria trainerelor de top incluzând atât variante profesionale, cât și pentru amatori.

Este important să știi ce accesorii include dispozitivul cumpărat și ce alte accesorii opționale există. De asemenea, este bine sa știi ce servicii de garanție primești pentru produs. Foarte important de reținut teste importanța serviciului de garanție local – îți înlocuim echipamentul pe loc și apoi preluăm noi fluxul operațional cu producătorul. Știm cât de importante sunt antrenamentele pentru tine și te ajutăm să nu ai motive de întrerupere. Găsești mai jos o comparație a produselor WAHOO care să te ajute să iei faci alegerea potrivită nivelului tău

Wahoo Kickr Smart, Kickr Core și Kickr Snap

Trainerele Wahoo înseamnă următoarea generație în materie de antrenament indoor pe bicicletă. Următoarea generație pentru că nu-ți oferă doar antrenamente simple, concepute după programe pe care de cele mai multe ori ți le compui singur, ci îți permit să te antrenezi „online” și „smart”, pe cont propriu sau împreună cu cicliști din întreaga lume. Însă nu doar atât. Adăugând un program de tipul Zwift sau Rouvy, poți simula pe telefon, calculator, sau televizor trasee virtuale de antrenament pe care să le parcurgi în paralel cu ceilalți concurenți, virtuali, dar reali. Iar dacă folosești trainerul Wahoo împreună cu alte accesorii cum ar fi Wahoo Headwind sau Wahoo Climb, urcările și puterea vântului care suflă spre tine vor fi de asemenea simulate. Wahoo oferă trei modele de trainere, de la cel clasic în care îți instalezi bicicleta cu tot cu roți, la cel complex, în care pui bicicleta fără roți, trainerul având propria interfață specială.

Wahoo Kickr Snap

Wahoo Kickr Snap este cel clasic, cel mai simplu și accesibil trainer, rămânând totuși „smart”, întrucât este conectabil si controlabil prin BT și ANT+ la si de la electronicele tale sau celelalte accesorii Wahoo, cum ar fi ciclocomputerele Wahoo.   Acest trainer este convenabil, ușor de folosit și companionul perfect pentru cicliștii începători sau cei care în timpul săptămânii lucrează din greu la birou, iar in weekend se delectează cu un concurs serios sau antrenament mai intens. Kickr Snap dispune de roata volantă Wahoo pentru care poți regla nivelul de rezistență în funcție de traseul virtual pe care îl parcurgi. Întrucât poți instala bicicleta cu totul, fără să-i demontezi roțile, Wahoo Kickr Snap transformă ușor bicicleta ta, indiferent dacă este cursieră sau mtb, într-un instrument puternic de antrenament indoor. Folosind în paralel și app-ul Wahoo Fitness vei putea să-ți customizezi ușor activitatea, fiind în măsură să începi antrenamentul în doar câteva minute de la instalare. Deși este gândit a fi entry-level, Kickr Snap este compatibil cu întregul „ecosistem” Wahoo, mai precis simulatorul de cățărare Wahoo Climb și simulatorul de vânt Wahoo Headwind. Toate acestea îți permit să-ți construiești setupul ideal pentru antrenamentul tău. Fiind „smart” și folosind conexiunea cu telefonul, tableta, ciclocomputerul sau GPS-ul, Kickr Snap îți permite să controlezi rezistența oferind o modalitate foarte bună de măsurare a puterii. Poți astfel să alegi cu precizie foarte mare nivelul de rezistență dorit.

Wahoo Kickr Core

Wahoo Kickr Core reprezintă următorul nivel la care vei trece, odată ce și pretențiile tale se vor maturiza. Oferind o senzație mult mai realistă, precisă și operare silențioasă, Core a fost gândit să reziste și celor mai puternici cicliști.   Pentru a-ți oferi un antrenament cât mai apropiat de ce ești obișnuit să faci în natură, când instalezi bicicleta pe Kickr Core trebuie să demontezi roata spate și să fixezi bicicleta cu totul în trainer. Această operație va mări precizia cu care energia produsă de tine este măsurată, în primul rând pentru că a dispărut variabila care putea induce erori, mai precis roata. La Wahoo Kickr Core nu ai inclusă caseta de pinioane, va fi nevoie să o folosești pe a ta, cea de la bicicletă. Sau mai bine, să ai o casetă separată, specială pentru trainer, eventual chiar și cu rapoarte diferite față de ce folosești în mod normal pe bicicletă. De reținut însă că trainerul este compatibil cu casete pentru 8, 9, 10 și 11 pinioane Shimano sau SRAM. Pentru casetele SRAM pe 12 viteze este disponibil un adaptor separat. Din nou, roata volanta Wahoo se află la baza întregii operațiuni. De asemenea algoritmii avansați, senzorul integrat de cadență, conectivitatea smart și ecosistemul Wahoo – format din Headwind și Climb, fac din Kickr Core companionul cu ajutorul căruia nici nu-ți vei da seama când a trecut iarna.

Wahoo Kickr Smart V5

Wahoo Kickr V5 este vârful de gamă în ce privește trainerele de la Wahoo. Este cel mai precis trainer, cu o acuratețe de +/- 1% în privința erorilor. Este atât de puțin încât poți spune că ce vezi scris pe ecranul din fața ta, exact asta se și întâmplă cu corpul tău.
foto cyclingclaude.de
Wahoo Kickr V5 este gândit să satisfacă până și cele mai pretențioase cerințe ale cicliștilor amatori cât și profesioniști. Iar atunci când ești elită, știi că pentru a fii în față trebuie să rămâi în față. Nu poți face asta decât dacă ai un antrenament excelent. Fiind adresat și sportivilor amatori pasionați, dar și elitelor, Kickr V5 este echipat cu o roată volantă mai mare și mai grea, o specificație cât se poate de importantă întrucât senzația de pedalare reală este și mai bine simțită, mulțumită inerției pe care volanta mai mare o are. Kickr V5 a fost îmbunătățit cu picioarele AXIS care permit o mișcare laterală de 5 grade. Astfel, în timp ce pedalezi pe bicicletă, și mai ales când sprintezi ridicat din șa, bicicleta se va putea mișca lateral sub tine, la fel ca atunci când pedalezi în natură. Trainerul vine cu trei seturi de tampoane elastice cu trei rigidități diferite, pentru a se potrivi nu doar stilului tău de pedalat, dar și greutății tale. Calibrarea se face automat la Wahoo Kickr V5, iar asta înseamnă că puterea sa este extrem de precisă, eliminând nevoia calibrărilor de rutină. Comparația detaliata a specificațiilor celor trei trainere smart Wahoo o găsești mai jos. Vezi în paralel ce oferă fiecare, care specificații și se potrivesc și cu care poți trăi fără. Sezonul rece și ploios este deja aici, așa că nu întârzia inevitabilul, antrenamentele trebuie să continue!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.