Din 2021 Cannondale trece la ambalajul complet reciclabil

La finalul lui 2020, Cannondale a anunțat că bicicletele lor vor fi de acum livrate în ambalaje 100% reciclabile, care nu conțin deloc plastic. Nu doar asta, dar vor veni și aproape complet asamblate, fapt care va economisi mult din timpul de lucru al magazinelor.

Dacă mersul pe bicicletă este în sine o activitate foarte prietenoasă cu natura, transportul bicicletei spre magazine poate fi serios îmbunătățit. Multe biciclete sunt ambalate folosind destul de mult plastic, de la “șoricei” la protecții pentru butuci și angrenaje. Până și scotchul care lipește cutia este plastic.

Acum, Cannondale trece la ambalare 100% din carton, folosind bandă din orez pentru ca totul să fie bine fixat și să nu se miște în timpul transportului.

Materialele folosite acum de Cannondale pentru ambalaje sunt carton certificat FSC, cerneală pe bază de plante, bandă biodegradabilă din hârtie ranforsată. Momentan compania face acest lucru pentru bicicletele livrate în Europa, dar va continua și la nivel global.

Partea și mai bună este nu doar că ambalajul este acum complet reciclabil ci și că bicicletele sunt mai bine protejate în timpul transportului. Banda din orez va fi folosită pentru a proteja mai bine cadrul în timp ce protecțiile pentru discurile din frână vor fi din carton.

De asemenea, bicicletele livrate din Oldenzaal, Olanda – centrul European de asamblare al Cannondale, vor fi 95% deja asamblate, un ajutor foarte important pentru magazinele care vând bicicletele și care primesc la un transport zeci poate sute de biciclete dintr-o dată. Frânele și schimbătoarele vor fi deja reglate, conductele hidraulice fiind și ele atașate și aerisite. În plus, dacă bicicleta include portbagaj și aripi, aceasta va fi livrată cu roata față deja instalată.

Nu în ultimul rând, având în vedere că într-o astfel de cutie intră bicicleta cu totul, nedemontată, va fi foarte util dacă vei putea face rost de una pe care o să păstrezi și să o folosești când călătorești cu bicicleta în avion.

(sursa bikerumor.com)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.