Termeni si Conditii utilizare site wheelsports

TERMENI SI CONDITII

Bine ati venit pe site-ul www.wheelsports.ro (denumit generic, in cele ce urmeaza, “Site”)! Inainte de a utiliza sau obtine orice materiale, informatii, servicii prin intermediul acestui magazin online, va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile de utilizare ale acestui website, prezentate mai jos. Accesul/vizitarea acestui website de catre dumneavoastra se supune Termenilor si Conditiilor de utilizare, implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestia si reprezinta intreaga intelegere (contractul) dintre parti.

Pentru utilizarea in cele mai bune conditii a site-ului, se recomanda citirea cu atentie a tuturor Termenilor si Conditiilor.

Aceste prevederi se completeaza si cu legea 365/2002 privind comertul electronic republicata si modificata si cu OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

 1. ACCEPTARE TERMENI SI CONDITII
 • Administratorul va ofera accesul in magazinul online si utilizarea acestuia, sub rezerva acceptarii de catre dumneavoastra a acestor termeni si conditii. Prin accesarea, utilizarea, obtinerea sau achizitionarea oricarui produs, continut, date, materiale, informatii sau servicii prin intermediul magazinului nostru online, dumneavoastra sunteti de acord sa respectati acesti Termeni si Conditii. In calitate de autor/ proprietar/ administrator al Site-ului,
 • Wheelsports S.R.L. isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestuia, Politica de confidentialitate, precum si Termenii si Conditiile, fara o notificare prealabila. Astfel, va rugam sa vizitati periodic aceasta sectiune pentru a verifica Termenii si Conditiile pe care ati agreat sa le respectati.
 1. INFORMATII ADMINISTRATOR MAGAZIN ONLINE

Site-ul este administrat de societatea Wheelsports S.R.L., cu sediul in Bucuresti, Aleea Sandulesti, nr. 3, bloc E16, etaj 9, apartament 46, camera 1, cod postal  061785, sector 6, Romania, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/244/2018, Cod de Identificare Fiscala RO38669470, Tel. 0732.820.274, email: info@wheelsports.ro, denumit, in continuare, “WheelSports”.

 1. DEFINITII SI TERMENI
 • Vanzator – societatea Wheelsports S.R.L., astfel cum este aceasta identificata mai sus.
 • Cumparator – poate fi orice persoana fizica in varsta de peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica ce plaseaza o Comanda pe Site.
 • Client – poate fi orice persoana fizica in varsta de peste 16 ani sau persoana juridica ce are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de Wheelsports (electronic, telefonic etc).
 • Utilizator – orice persoana fizica in varsta de peste 16 ani sau persoana juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.
 • Nickname – pseudonim prin care un anumit Utilizator poate adauga Continut pe Site. Nickname-ul este asociat informatiilor din Site ale Utilizatorului, sub denumirea de “Nume Utilizator”.
 • Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Utilizator/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.). Utilizatorul/Cumparatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.
 • Favorite – sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa isi creeze Liste cu Bunuri pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii, folosindu-se de serviciul oferit de Vanzator de urmarire a Bunurilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia.
 • Lista – sectiunea din Favorite in care Cumparatorul/Utilizatorul poate adauga Bunuri pe care doreste sa le urmareasca in vederea unei eventuale achizitii si pe care, ulterior, le poate sterge sau le poate adauga in cosul de cumparaturi („Cosul meu”).

Listele pot fi:

 • Publice: orice Client/Cumparator/Utilizator poate vizualiza Lista Cumparatorului/Utilizatorului in cazul in care acesta a distribuit-o pe retelele de socializare (Facebook, Twitter, Google+ etc.) sau daca acceseaza profilul public al Cumparatorului/Utilizatorului din Site. Listele sunt publice, iar Cumparatorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca private oricand, direct din Contul sau, sectiunea Favorite;
 • Private: acestea pot fi vizualizate numai de titularul Contului. Cumparatorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca si publice oricand, direct din Contul sau, sectiunea Favorite.
 • Cosul meu – sectiune din Cont, care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri pe care doreste sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior.
 • Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe Site.
 • Bunuri – orice produs listat pe Site, inclusiv produsele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului, ca urmare a Contractului incheiat.
 • Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de Vanzator.
 • Contract – reprezinta contractul la distanta, incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
 • Continut – reprezinta:
 • toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare specificate de acesta;
 • informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de Vanzator, intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de Bunurile si/sau tarifele practicate de un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
 • date referitoare la Vanzator sau alte date privilegiate ale acestuia.
 • Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui Bun, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca Bunul respecta sau nu specificatiile mentionate de producator.
 • Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Cumparator fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare Bun putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Cumparator asupra unui Bun.
 • Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.
 • Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre Bunurile din pagina respectiva.
 • Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit Bun. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Utilizator/Client/Cumparator unui alt Utilizator/Client/Cumparator, in cadrul unei discutii.
 • Document – prezentele Termene si Conditii.
 • Comunicari Comerciale – orice tip de mesaj trimis (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la Bunuri adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite”, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.
 • Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultate din vanzarea unui Bun de catre WheelSports, Cumparatorului.
 • Taxa de timbru verde – valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.
 • Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor, asa cum sunt precizate in descrierea acestora.
 • Plata online – serviciul de plata prestat de procesatorul de plati integrat in Site, pus la dispozitia Cumparatorilor, prin intermediul Site-ului, in vederea efectuarii unei plati cu cardul on-line.
 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE
 • Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
 • Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail).
 • Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a schimba cantitatea Bunurilor din Comanda. Daca schimba cantitatea de Bunuri din Comanda, Vanzatorul va anunta, de indata, Cumparatorul, la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.
 • Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice a notificarii de expediere a Comenzii.
 • Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.
 1. POLITICA DE VANZARE ONLINE
 • Accesul pe Site, in vederea efectuarii unei Comenzii, este permis oricarui Utilizator/Cumparator.
 • Pentru motive justificate, WheelSports isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca, in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel WheelSports. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa WheelSports, prin transmiterea unui e-mail la adresa info@wheelsports.ro, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.
 • Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “Contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
 • In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, WheelSports isi rezerva dreptul de a cere Utilizatorilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.
 • WheelSports poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care WheelSports are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
 • Toate tarifele aferente Bunurilor prezentate pe Site pot fi exprimate in lei (RON), euro (EUR) sau dolar american (USD) si includ T.V.A.
 • In conditiile prevazute de lege, pretul Bunurilor electronice afisat pe Site, include Taxa de timbru verde. In cazul in care Utilizatorul/Cumparatorul solicita detalii cu privire la suma exacta adaugata la pretul Bunului, acesta va contacta WheelSports, prin transmiterea unui e-mail la adresa info@wheelsports.ro.
 • In cazul platilor online, Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON si pretul afisat este in RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.
 • Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
 1. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

 1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a WheelSports, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

 • Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de WheelSports, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al WheelSports asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul expres scris al WheelSports.
 • Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre WheelSports si acesta si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea WheelSports cu referire la acel Continut.
 • Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.
 • In cazul in care WheelSports confera Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea WheelSports pentru respectivul Client/Cumparator/Utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.
 • Niciun Continut transmis catre Client, Utilizator sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea WheelSports si/sau al angajatului/prepusului WheelSports care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
 • Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.
 1. COMANDA
 • Conform legislatiei in vigoare, comanda facuta pe Site se considera un contract intre Vanzator si Cumparator si trebuie executata de catre ambele parti. Aceasta inseamna ca WheelSports se obliga sa livreze Bunurile comandate, iar Cumparatorul se obliga sa achite contravaloarea Comenzii.
 •  
 • Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda si efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului.
 • Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul confirma ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
 • Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
 • Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
 • neachitarea, de catre Cumparator, a avansului mentionat in Comanda, in termen de 48 ore de la momentul plasarii Comenzii;
 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
 • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de WheelSports, in cazul platii online;
 • datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site, sunt incomplete si/sau incorecte;
 • Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare si returnare. Astfel, potrivit OUG nr. 34/2014, perioada de returnare a unui Bun expiră în termen de 14 zile de la:
 • ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a produselor sau:
 • ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs, în cazul în care consumatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat;
 • ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs sau a ultimei piese, în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese.
 • In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va transmite un e-mail Vanzatorului, la adresa info@wheelsports.ro, la care va atasa Formularul de retragere prevazut in Anexa 1 la Document.
 • In cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
 • pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 • pentru Comenzile achitate prin ordin de plata -> prin virament bancar, in contul din care a fost efectuata plata;
 • pentru Comenzile achitate in sistem ramburs -> prin virament bancar, in contul indicat de Cumparator in cuprinsul Formularului de retragere prevazut in Anexa 1 la Document si transmis, prin e-mail, Vanzatorului.
 • Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).
 • In cazul in care un Bun comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.
 • Disponibilitatea unui Bun va fi afisata in Site dupa cum urmeaza:
 • “in stoc” – avem mai mult de 3 bucati in stocul WheelSports
 • “stoc limitat” – avem mai putin de 3 bucati in stocul WheelSports
 • “in stoc furnizor” – Bunul nu este disponibil in stocul WheelSports. Daca inregistrezi o Comanda pentru un Bun care are in dreptul lui “in stoc furnizor”, vei fi contactat in cel mai scurt timp ca sa ti se comunice disponibilitatea Bunului.
 • “la comanda” – Bunul nu este disponibil in stocul WheelSports si pentru moment nu avem informatii despre disponibilitatea acestuia in stocul furnizorului. Dar, daca inregistrezi o Comanda pentru un Bun care are in dreptul lui “la comanda”, WheelSports va verifica disponibilitatea produsului in stocul furnizorului si te va contacta ca sa iti comunice disponibilitatea Bunului.
 • “precomanda” – Bunul nu este disponibil in stocul WheelSports si nici in stocul furnizorului. Dar, daca inregistrezi o comanda pentru un Bun care are in dreptul lui “precomanda”, WheelSports va verifica termenul de aprovizionare al furnizorului si te va contacta ca sa iti comunice disponibilitatea Bunului.
 • “stoc epuizat” – Bunul nu mai este disponibil in stocul WheelSports
 • “momentan indisponibil” – momentan, nu putem procura Bunul pentru ca nu se gaseste in stocul furnizorului sau nu se mai produce.
 1. BUNURI PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE
 • Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:
 • furnizarea de Bunuri al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
 • furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;
 • furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 • furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;
 • furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.
 1. CONFIDENTIALITATE
 • WheelSports va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document sau in conditiile prevazute in legislatia aplicabila.
 • Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract, fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
 • Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. WheelSports nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
 1. COMUNICARI COMERCIALE
 • Cumparatorul/Utilizatorul/Clientul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Comunicarile Comerciale, continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza:
 • prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Comunicarile Comerciale primite de la Vanzator; sau
 • prin contactarea Vanzatorului.
 • In masura in care Utilizatorul/Cumparatorul si-a manifestat consimtamantul cu privire la cu privire la primirea de Comunicari Comerciale din partea Vanzatorului, Utilizatorul/Cumparatorul intelege ca, prin adaugarea de Bunuri in sectiunea din Cont – “Cosul meu”, Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire la:
 • modificarea pretului Bunurilor sau Serviciilor adaugate in sectiunea “Cosul meu”,
 • recomandari de Bunuri similare cu cele adaugate in sectiunea “Cosul meu”,
 • existenta Bunurilor in sectiunea “Cosul meu”, si
 • disponibilitate stoc Bunuri adaugate in sectiunea “Cosul meu”.
 • In masura in care Utilizatorul/Cumparatorul si-a manifestat consimtamantul cu privire la cu privire la primirea de Comunicari Comerciale din partea Vanzatorului, Utilizatorul/Cumparatorul intelege ca, prin adaugarea de Bunuri in sectiunea din Cont – “Favorite”, Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire la:
 • modificarea pretului Bunurilor sau Serviciilor adaugate in sectiunea “Favorite”,
 • recomandari de Bunuri sau Servicii similar cu cele adaugate in sectiunea “Favorite”, si
 • disponibilitate stoc sau Serviciilor Bunuri adaugate in sectiunea “Favorite”.
 • In masura in care Utilizatorul/Cumparatorul si-a manifestat consimtamantul cu privire la cu privire la primirea de Comunicari Comerciale din partea Vanzatorului, Utilizatorul/Cumparatorul intelege ca, in urma achizitionarii unui Bun sau Serviciu, Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire la:
 • sugestii de Bunuri sau Servicii recomandate a fi utilizate impreuna cu Bunul sau Serviciul achizitionat.
 • Clientul/Utilizatorul se poate dezabona, in orice moment, de la Comunicarile Comerciale, prin modificarea setarilor din Cont – sectiunea “Abonarile mele”, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la WheelSports sau prin contactarea WheelSports in acest sens.
 • De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de Bunuri si Servicii si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre terți și nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea WheelSports.
 1. FACTURARE – PLATA 
 • Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului WheelSports.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.
 • Pretul, modalitatea de plata si termenul/termenele de plata sunt specificate in fiecare Comanda.
 • Plata produselor achizitionate de la WheelSports S.R.L. se poate face astfel: la livrare (in sistem ramburs, cu numerar sau card, direct la livrator), prin ordin de plata/transfer bancar sau plata online cu cardul.
 • ATENTIE: Pentru Comenzile mai mari de 4500 lei, Vanzatorul poate percepe plata unui avans in valoare de 10% din valoarea totala a Comenzii, fara ca valoarea avansului sa depaseasca 2000 Lei.
 • In aceasta situatie, in termen de 48 ore de la momentul finalizarii Comenzii, Cumparatorul va vira contravaloarea avansului in contul Vanzatorului, prin ordin de plata/virament bancar.
 • Plata avansului se face in baza facturii de avans, emisa la finalizarea Comenzii si transmisa, in format electronic, la adresa de e-mail a Cumparatorului, specificata in formularul de Comanda. Produsele se vor expedia numai dupa inregistrarea platii avansului in contul WheelSports. Pentru operativitate, Cumparatorul va putea sa faca dovada achitarii avansului catre Vanzator, prin transmiterea unui e-mail insotit de dovada platii avansului, la adresa info@wheelsports.ro.
 • La momentul livrarii Bunurilor, Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru contravaloarea integrală a Bunurile livrate, prin care va realiza şi regularizarea facturii de avans, prin stornarea acesteia.
 • Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta contravalorii integrale a Comenzii ce contine Bunuri vandute de WheelSports, prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau comunicata in momentul plasarii Comenzii.
 • Cumparatorului ii revine obligatia sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza, ori de cate ori este cazul, datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
 • Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin transmiterea acestora de catre WheelSports prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau sau comunicata in momentul plasarii Comenzii.
 • In cazul in care Cumparatorul opteaza pentru plata on-line, cu cardul, a Comenzii, datele cardului de plata ale Cumparatorului nu vor fi accesibile WheelSports si nici nu vor fi stocate de catre de WheelSports sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.
 • Entitatea autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card este mentionata pe site-ul www.wheelsports.ro in sectiunea corespunzatoare
 • In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Cumparatorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.
 • Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).
 1. LIVRAREA BUNURILOR
 • Produsele vandute de WheelSports sunt livrate prin curier (standard) sau personal de catre angajatii companiei.
 • Pentru localitatile aflate in aria retelei de curierat sau in strainatate, taxa de livrare poate varia, in functie de politica companiei care va efectua acest serviciu. Vanzatorul va transmite costul transportului inainte de finalizarea tranzactiei in vederea obtinerii acordului Cumparatorului
 • Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.
 1. GARANTII
 • Toate Bunurile comercializate de catre WheelSports, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
 • Pentru o corecta comunicare a certificatului de garantie aferent Bunului din Comanda, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si sa acceseze informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
 • In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, Bunul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.
 • Lipsa certificatului de garantie al Bunului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia Bunului pe adresa info@wheelsports.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.
 1. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier).

 1. RASPUNDERE
 • Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
 • Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/Cumparatorul, confirma faptul ca indeplineste toate conditiile legale necesare achizitionarii produselor/serviciilor de pe Site si isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
 • Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.
 • Vanzatorul este exonerat de raspundere cu privire la:
  • intarzierile la livrare datorate furnizorului, curierului, informatiile eronate furnizate de Cumparator sau altor motive neimputabile Vanzatorului;
  • deteriorarile, distrugerile, pierderile survenite pe timpul transportului pana la destinatar, care cad in sarcina transportatorului;
  • neplacerile survenite ca urmare a intreruperii accesului la Site, datorate furnizorului de servicii de internet.
  • neplacerile survenite ca urmare a accesarii link-urilor integrate in pagina wheelsports.ro catre alte site-uri
  • orice prejudiciu suferit de Cumparator/Utilizator/Terta parte ca urmare a continutului publicat pe site de orice alti Utilizatori
 • Vanzatorul isi rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenii si Conditiile, pentru a reflecta orice modificări ale modului si conditiilor de functionare a Site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in Site.  În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe Site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.
 1. SCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI
 • Scrierea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori, in sectiunile “Intrebarile si raspunsurile clientilor” si “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui Bun.
 • In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.
 • Fiecare Utilizator/Client/Cumparator, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:
 • sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;
 • sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play etc.);
 • sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumparator;
 • sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site astfel: orice Intrebare va fi inscrisa in sectiunea “Intrebarile si raspunsurile clientilor”, si orice Review va fi inscris in sectiunea “Review-uri”;
 • sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
 • sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;
 • sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
 • sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;
 • sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;
 • sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Intrebarea/Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.
 • 4. Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul va adauga si un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului, numar care apare intre paranteze langa titlul acestora. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review insotit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.
 • Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii ce inscriu Review-uri la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli:
 • fisierele incarcate vor contine imagini si/sau videoclipuri care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie Review-ul, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;
 • fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran,  a orientarii sexuale sau politice;
 • fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;
 • fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca Vanzatorul.
 • Cand un Review/Comentariu/Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Utilizator/Client/Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termenii si Conditiile. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.
 • In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenilor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului de a inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari sau Raspunsuri in sectiunile “Intrebari si raspunsuri ale clientilor” si “Review-uri”.
 • 7. Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie adresa de email info@wheelsports.ro . Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.
 1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Te rog sa parcurgi  Politica privind Datele Personale, disponibila aici.

 1. FOLOLSIREA COOKIE-URILOR

Vezi Politica de Cookies, disponibila aici.

 1. FORTA MAJORA
 • Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
 • Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
 1. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

 1. ALTI TERMENI

WheelSports verifica periodic exactitatea informatiilor de pe Site, dar nu ofera nicio garantie, expresa sau implicita,

statutara sau de alta natura, privind continutul si disponibilitatea Site-ului.

In cazul unei erori umane prin care pretul unui produs a fost introdus gresit in magazinul nostru online, nu suntem obligati sa furnizam respectivul produs la pretul gresit si va vom comunica acest lucru inainte de a livra comanda. In aceasta situatie, va vom transmite noul pret al produsului, iar dumneavoastra veti decide daca doriti sau nu sa achizitionati produsul la pretul corect.

Fotografiile produselor afisate pe site au caracter informativ si acestea pot contine accesorii neincluse in pachete, iar pretul sau unele specificatii pot fi modificate de catre producator fara preaviz sau pot exista erori de operare.

Ultima actualizare: 11.05.2019

Anexa 1

 

FORMULAR DE RETRAGERE

 

Către: Wheelsports S.R.L., cu sediul in Bucuresti, Aleea Sandulesti, nr. 3, bloc E16, etaj 9, apartament 46, camera 1, cod postal 061785, sector 6, Romania, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/244/2018, Cod de Identificare Fiscala RO38669470, Tel. 0732.820.274, email: info@wheelsports.ro.

Subsemnatul/Subscrisa(*), ________________________________, domiciliat in/avand sediul social in______________________________ (CUI ___________),   vă informez/vă informăm(*), prin prezenta, cu privire la retragerea mea/noastră (*) din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse:

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________, primite la data(*) de _______________________.

Avand in vedere faptul ca plata produsului/produselor a fost efectuata in sistem ramburs, solicit ca restituirea contravalorii produsului/produselor sa fie realizata in contul avand IBAN _______________________________________, deschis la __________________________________, beneficiar __________________________________.

Numele/Denumirea(*) Cumparatorului:

Data:                                                                                                                                     Semnatura:

(*)A se elimina menţiunea inutilă, după caz.

POLITICA DE COOKIES

Site-ul www.wheelsports.ro este proprietatea WheelSports S.R.L..

Site-ul www.wheelsports.ro utilizează cookie-uri.

În informaţiile prezentate în această pagină, veţi găsi detalii referitoare la ce reprezintă cookie-urile, în ce scop sunt folosite şi care sunt implicaţiile pentru utilizator/vizitator ca urmare a acceptării cookie-urilor din site-ul www.wheelsports.ro. În cazul în care, din informaţiile prezentate mai jos, apare necesitatea obţinerii de informaţii suplimentare, ne puteţi contacta la adresa de e-mail info@wheelsports.ro.

Cookie-urile sunt fişiere de mici dimensiuni, alcătuite în general din texte şi cifre, care, la accesarea unui site, sunt salvate în browserul utilizat de către computer, telefon, tabletă sau orice alt dispozitiv prin care se accesează online site-ul respectiv. La fiecare accesare ulterioară a site-ului, browserul trimite către serverul site-ului web acest fişier, permițând astfel, identificarea unui vizitator care a revenit pe site.

Cookie-urile utilizate în acest site sunt atât cookie-uri proprii, cât şi cookie-uri de la terţi şi ne permit să înţelegem nevoile şi cerinţele utilizatorilor site-ului, în scopul obţinerii cât mai uşoare a informaţiilor dorite şi utilizarea în cele mai bune condiţii a serviciilor oferite de site-ul info@wheelsports.ro.

În funcţie de durata cookie-ului, acestea pot fi Cookie-uri de sesiune sau Cookie-uri permanente. Cookieurile de sesiune au o durată de stocare temporară, limitată doar la durata sesiunii in care vizitatorul accesează site-ul. La momentul închiderii sesiunii sau a browserului, valabilitatea cookie-ului de sesiune se pierde. Cookie-urile permanente sunt stocate la nivelul calculatorului utilizatorului și nu sunt șterse atunci când sesiunea de navigare este închisă. Site-ul www.wheelsports.ro utilizează cookie-uri de sesiune.

Datele colectate prin intermediul cookie-urilor sunt transferate către urmatoarele categorii de destinatari:

– Imputerniciti care actioneaza in numele operatorului WHEELSPORTS. Nu transmitem datele colectate prin intermediul cookie-urilor in afara UE.

Browserele utilizate la accesarea internetului au integrate facilităţi de setare a nivelului de securitate a informaţiilor, oferind inclusiv posibilitatea de acceptare a cookie-urilor. Pentru a utiliza facilităţile de setare a nivelului de acceptare a cookie-urilor, în cele mai multe cazuri este necesară accesarea secţiunii “opţiuni” din browser şi a categoriei “Setări”. Dezactivarea opţiunii de a accepta cookie-uri poate avea ca implicaţii imposibilitatea accesării unora dintre cele mai importante site-uri. De aceea, este important sa acceptaţi doar cookie-urile de la site-urile pe care le consideraţi de încredere. În orice moment aveţi posibilitatea de a şterge cookie-urile utilizînd opţiunea “Privacy” din categoria Settings.

Opţiuni pentru împiedicarea monitorizării activității online a utilizatorului sunt implementate astăzi în diverse forme; unul dintre cele mai raspândite este mecanismul “Do Not Track” utilizat de cele mai multe browsere de internet şi motoare de căutare. Scopul mecanismului „Do Not Track” este de a oferi utilizatorului posibilitatea de a-și exprima opțiunile personale cu privire la monitorizarea activităților desfășurate online și de a comunica aceste opțiuni fiecărui server sau aplicație web cu care interacționează, permițând astfel fiecărui serviciu accesat fie să-și ajusteze practicile în funcție de opțiunile utilizatorului, fie să ajungă la un acord separat cu utilizatorul, care să fie convenabil ambelor părți. De menționat este faptul că nu toate funcționalitățile “Do Not Track” blochează cookie-urile.

Deși cookie-urile sunt stocate în memoria calculatorului/dispozitivului utilizatorului de internet, ele nu pot accesa/citi alte informații aflate în respectivul calculator/dispozitiv. Cookie-urile nu sunt viruși. Ele sunt doar mici fișiere text; nu sunt compilate sub formă de cod și nu pot fi executate. Astfel, nu se pot autocopia, nu se pot răspândi în alte rețele pentru a genera acțiuni și nu pot fi folosite pentru răspândirea de viruși.

Cookie-urile nu pot căuta informații în calculatorul/dispozitivul utilizatorului, însă ele stochează informații de natură personală. Aceste informații nu sunt generate de către cookie-uri, ci de către utilizator, în  momentul în care acesta completează formulare online, se înregistrează pe anumite site-uri web, utilizează sisteme de plăți electronice etc.

Utilizarea cookie-urilor și obligațiile furnizorilor sunt reglementate atât în legislația Uniunii Europene, cât și în legislația națională.

Dintre documentele care reglementează utilizarea cookie-urilor la nivel European pot fi consultate Directiva 2002/58/CE (PDF) și Directiva 2009/136/CE (PDF). În acelaşi timp, în legislaţia naţională, utilizarea cookie-urilor este reglementată de Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicațiilor electronice, cu modificările și completările ulterioare.

Informaţii suplimentare pot fi consultate în urmatoarele documente şi surse de informare publică:

 • UK Information Commissioner’s Office – “Guidance on the rule of use of cookies and similar

technologies”, May 2012;

POLITICA PRIVIND DATELE PERSONALE

Acest website („site-ul”) este operat de către WheelSports S.R.L. („WHEELSPORTS”). WHEELSPORTS poate fi referit în această Politică drept „noi”, „nouă” sau „al nostru/ă”.

 1. Obiectul acestei Politici privind Datele Personale

Prezenta Politică privind confidențialitatea are rolul de a vă informa cu privire la:

(i) activitățile de prelucrare a datelor cu caracter personal ale dumneavoastră, inclusiv în calitate de vizitator al site-ului;

(ii) securitatea datelor si confidentialitatea prelucrarilor de date cu caracter personal.

Politica noastră privind confidențialitatea poate fi modificată iar WHEELSPORTS va publica pe această pagină o versiune actualizată a politicii. Prin consultarea frecventă a acestui site puteți să vă asigurați că aveți cunoștință permanent despre activitățile de prelucrare întreprinse de către WHEELSPORTS.

Website-ul WHEELSPORTS poate include link-uri către alte website-uri care sunt gestionate de alte entități/persoane juridice care nu au legătură cu WHEELSPORTS și cu privire la care WHEELSPORTS nu poartă nicio responsabilitate.

Găsiți mai jos detalii despre scopurile și temeiurile pentru care prelucrăm datele dumneavoastră in funcție de calitatea pe care o aveți (în acest sens vă rugăm să consultați secțiunea 2 de mai jos). De asemenea, puteți găsi informații și despre categoriile de date prelucrate, prelucrări pentru care avem nevoie de acordul dumneavoastră, categoriile de destinatari și statele către care se transferă datele dumneavoastră, durata prelucrării , utilizarea de cookies, normele de securitate a datelor aplicabile precum și drepturile de care beneficiați. Aceste din urmă secțiuni sunt comune pentru toate prelucrările de date, indiferent de calitatea pe care o aveți.

 1. Cum prelucrăm datele in funcție de calitatea dumneavoastră și în ce scopuri

WHEELSPORTS prelucrează datele cu caracter personal pe care dumneavoastră le furnizați în mod direct, precum și date care sunt generate pe baza acestora, precum informații ce rezultă din neconformitățile semnalate de orice persoană, informații primite de la autorități publice și datele de identificare ale personalului clienților (în cazul clienților persoane juridice).

Refuzul de a furniza datele cu caracter personal poate determina imposibilitatea furnizării serviciilor și/sau îndeplinirii celorlalte scopuri de prelucrare de către WHEELSPORTS.

În măsura în care, pentru anumite scopuri de prelucrare, este necesar, conform legii, ca WHEELSPORTS să obțină consimțământul dumneavoastră, WHEELSPORTS va obține acest consimțământ prin diverse mijloace, spre exemplu, prin semnarea de către dumneavoastră a unei note de informare puse la dispoziție de către WHEELSPORTS când vizitați sediul/un punct de lucru al WHEELSPORTS sau prin manifestarea consimtământului direct pe site-ul WHEELSPORTS.

Consimțământul astfel furnizat poate fi retras în orice moment, iar WHEELSPORTS va ține cont de preferințele dumneavoastră.

În funcție de calitatea pe care o aveți, WHEELSPORTS prelucrează datele dumneavoastră în scopuri și temeiuri diferite, după cum urmează:

 1. Daca sunteți vizitator al site-ului WHEELSPORTS, regăsiți aici informații referitoare la utilizarea modulelor de tip cookie.
 2. Dacă sunteți o persoană fizică implicată în relația cu WheelSports (beneficiari reali, reprezentanți ai clienților, administratori, asociați/acționari, utilizator, delegat, persoane de contact, PFA etc.), WHEELSPORTS va prelucra datele dumneavoastră conform următoarelor scopuri și temeiuri (reflectate în secțiunile de mai jos):
 3. a) În vederea îndeplinirii obligațiilor legale, pentru următoarele scopuri:
 • gestionarea calității și securității datelor;
 • conformarea cu normele legale în vederea respectării cerințelor de cunoaștere a clientelei, prevenirii activităților de spălare a banilor și combaterii finanțării terorismului, administrării conflictelor de interes, gestionării controalelor din partea autorităților în ceea ce privește relația cu clienții;
 • asigurarea securității incintelor WHEELSPORTS;
 • gestiune administrativ – financiară și executarea obligațiilor fiscale/contabile;
 • păstrarea/depozitarea (premergătoare arhivării) si arhivarea potrivit prevederilor legale ale documentaţiei contractuale (inclusiv asigurarea operaţiunilor conexe acestor activităţi) și/sau ale alor documente ce conțin date cu caracter personal;
 • audit;
 • gestionarea relațiilor cu autoritățile publice sau cu alte persoane care prestează un serviciu public (executori judecătorești, notari etc.).
 • implementarea masurilor tehnice menite sa asigure securitate a datelor cu caracter personal (inclusiv prin realizarea de copii de siguranta).
 1. b) În vederea încheierii și executării contractelor, pentru următoarele scopuri:
 • derularea oricăror raporturi juridice rezultate din contractele încheiate între WHEELSPORTS şi dumneavoastră sau societatea pe care o reprezentați;
 • dezvoltarea/optimizarea serviciilor oferite de către WHEELSPORTS;
 • colectarea de debite/recuperare creanţe (precum şi activităţi premergătoare acestora, inclusiv activităţi de due diligence);
 • monitorizarea adecvată a tuturor obligaţiilor asumate de partenerii contractuali ai WHEELSPORTS (persoane fizice) și/sau de client.
 1. c) În vederea îndeplinirii intereselor legitime ale WHEELSPORTS în contextul desfășurării obiectului său de activitate, pentru următoarele scopuri:
 • implementarea unei linii de raportare a neconformităților sesizate de către orice persoane în legătură cu serviciile oferite;
 • îmbunătățirea serviciilor WHEELSPORTS furnizate prin îmbunătățirea fluxurilor și politicilor de securitate și procedurilor interne;
 • gestionarea reclamațiilor primite din partea dumneavoastră cu privire la serviciile WHEELSPORTS;
 • constatarea, exercitarea sau apărarea unor drepturi ale WHEELSPORTS în instanță, precum și constituirea de probe în acest sens;
 • proiectarea, dezvoltarea, testarea si utilizarea sistemelor informatice existente sau noi si a serviciilor IT (inclusiv stocarea bazelor de date).
 1. Dacă sunteți partener contractual al WHEELSPORTS (inclusiv reprezentant al partenerului, prestator de servicii, proprietar și/sau reprezentant al proprietarilor imobilelor închiriate sau achiziționate de WHEELSPORTS, agenți de asigurări, brokeri, intermediari etc.), vom prelucra datele dumneavoastră în unele dintre următoarele scopuri:
 2. a) În vederea îndeplinirii obligațiilor legale, pentru următoarele scopuri:
 • gestionarea securității datelor;
 • conformarea cu normele legale în vederea respectării cerințelor de cunoaștere a clientelei, prevenirii activităților de spălare a banilor și combaterii finanțării terorismului, administrării conflictelor de interes, gestionării controalelor din partea autorităților în ceea ce privește relația cu clienții;
 • asigurarea securității incintelor WHEELSPORTS;
 • gestiune administrativ – financiară și executarea obligațiilor fiscale/contabile;
 • păstrarea/depozitarea (premergătoare arhivării) si arhivarea potrivit prevederilor legale ale documentaţiei contractuale (inclusiv asigurarea operaţiunilor conexe acestor activităţi) și/sau ale altor documente ce conțin date cu caracter personal;
 • audit;
 • gestionarea relațiilor cu autoritățile publice sau cu alte persoane care prestează un serviciu public (executori judecătorești, notari etc.);
 • implementarea masurilor tehnice menite să asigure securitate a datelor cu caracter personal (inclusiv prin realizarea de copii de siguranta).
 1. b) În vederea încheierii și executării contractelor, pentru următoarele scopuri:
 • derularea oricăror raporturi juridice rezultate din contractele încheiate între WHEELSPORTS şi dumneavoastră sau societatea pe care o reprezentați;
 • dezvoltareai/optimizarea serviciilor oferite de către WHEELSPORTS;
 • colectarea de debite/recuperare creanţe (precum şi activităţi premergătoare acestora, inclusiv activităţi de due diligence);
 • încheierea şi/sau executarea contractelor cu subcontractorii WHEELSPORTS;
 • monitorizarea adecvată a tuturor obligaţiilor asumate de partenerii contractuali ai WHEELSPORTS (persoane fizice) și/sau de clienți;
 1. c) În vederea îndeplinirii intereselor legitime ale WHEELSPORTS în contextul desfășurării obiectului său de activitate, pentru următoarele scopuri:
 • îmbunătățirea serviciilor WHEELSPORTS furnizate prin îmbunătățirea fluxurilor, politicilor și procedurilor interne;
 • gestionarea reclamațiilor primite din partea dumneavoastră cu privire la serviciile WHEELSPORTS;
 • constatarea, exercitarea sau apărarea unor drepturi ale WHEELSPORTS în instanță, precum și constituirea de probe în acest sens;
 • proiectarea, dezvoltarea, testarea si utilizarea sistemelor informatice existente sau noi si a serviciilor IT (inclusiv stocarea bazelor de date).
 1. Dacă sunteți un terț, fără a avea o legătură cu WHEELSPORTS, există posibilitatea ca WHEELSPORTS să prelucreze datele dumneavoastră în unele dintre următoarele scopuri:
 2. a) În vederea îndeplinirii obligațiilor legale, pentru următoarele scopuri:
 • asigurarea securității incintelor WHEELSPORTS – imaginea dumneavoastră fiind prelucrată dacă vizitați unul dintre sediile/punctele de lucru ale WheelSports;
 • gestionarea relațiilor cu autoritățile publice sau cu alte persoane care prestează un serviciu public (executori judecătorești, notari etc.) – în măsura în care WheelSports primește anumite documente și/sau solicitări din partea acestor entități, WheelSports poate primi datele dumneavoastră de identificare precum și alte informații, după caz.
 1. Destinatarii datelor cu caracter personal

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, WHEELSPORTS poate să dezvăluie anumite categorii de date cu caracter personal către următoarele categorii de destinatari: persoana vizată și/sau reprezentanţii săi legali,  reprezentanţii WHEELSPORTS, autorităţi judecătoreşti sau alte autorităţi publice de orice tip, furnizorii de servicii şi bunuri, precum și către alți parteneri contractuali și/sau împuterniciți ai WHEELSPORTS.

 1. Transferul datelor cu caracter personal

În prezent, în vederea îndeplinirii scopurilor mai sus-menționate, WHEELSPORTS nu transferă categorii de date cu caracter personal în afara României.

 1. Durata prelucrării datelor

În vederea realizării scopurilor de prelucrare menționate, WHEELSPORTS va prelucra datele cu caracter personal pe durata îndeplinirii serviciilor specifice, precum și ulterior în vederea conformării cu obligațiile legale aplicabile, inclusiv, dar fără limitare la, dispozițiile referitoare la obligația de arhivare. Este posibil ca, în urma îndeplinirii termenelor legale de arhivare, WHEELSPORTS să dispună anonimizarea datelor, lipsindu-le astfel de caracterul personal și să continue prelucrarea datelor anonime pentru scopuri statistice.

 1. Securitatea datelor

WHEELSPORTS acordă o importanță sporită a datelor dumneavoastră cu caracter personal și înțelege să asigure siguranța acestora pe parcursul activităților de prelucrare. În acest sens, WHEELSPORTS implementează măsuri tehnice şi organizatorice adecvate în vederea asigurării unui nivel de securitate corespunzător riscurilor asociate tipurilor de date prelucrate si operațiunilor de prelucrare.

 1. Drepturile persoanelor vizate

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de

persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

 • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către WHEELSPORTS, conform celor descrise în prezentul document;
 • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea WHEELSPORTS cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare;
 • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține rectificarea de către WHEELSPORTS a datelor inexacte, precum și completarea datelor incomplete;
 • dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”), în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege – insa este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, WHEELSPORTS să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;
 • dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
 • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către WHEELSPORTS către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
 • dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare efectuate pentru scopuri de marketing direct, inclusiv activitățile de profilare, dreptul de opoziție se poate exercita în orice moment, prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;
 • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate;
 • dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

Pentru mai multe detalii cu privire la activitățile de prelucrare efectuate de către WHEELSPORTS, precum și cu privire la drepturile de care beneficiați în acest context, vă rugăm să vă adresați printr-o cerere (în format material/electronic prin e-mail) către info@wheelsports.ro .

În măsura în care aveți sugestii privind prezenta Politica de Confidențialitate, vă încurajăm să transmiteți aceste sugestii la info@wheelsports.ro.