Test excelent pentru Dare2Ride Fuego 1.0, făcut de Freerider.ro

Sezonul rece vine cu propriile plăceri și provocări. Cum ar fi plăcerea de a… mânca ciocolată și provocarea de a nu adăuga kilograme la fizic. Însă doar privind pe geam, nu vei obține nimic din toate astea. Va trebui să rămâi activ.

Și activ rămâi doar continuând antrenamentele și pe timpul iernii. Poți face asta ieșind în natură – mai greu dacă vine frigul, lapovița și ninsoarea, fie rămâi în casă pe trainer, și-ți faci un program pentru antrenamente, super organizate, până în primăvară.

Dare2Ride Fuego 1.0 este un „nou-venit” pe piața românească de trainere smart și, deși numele nu ne spune multe, mai degrabă ne duce cu gândul la „muzică”, trainerul a primit o recenzie foarte bună, făcută de revista de ciclism și outdoor Freerider.ro.

Fiind “smart”, trainerul trebuie folosit împreuna cu o aplicație specială, cum este Zwift, sau împerecheat cu ceasul sau ciclocomputerul tău smart, care, la rândul lui, dispune de programe de antrenament.

„D2R este un trainer de tip „direct drive”, în sensul că bicicleta se instalează direct pe trainer, scoțându-i roata spate”, spune Dan Mazilu, redactorul care a efectuat testul. „În prealabil pe trainer trebuie să instalezi caseta ta cu pinioane. Caseta poate fi orice, de la 8 la 11 pinioane, Shimano sau Sram, sau 12 pinioane dacă înlocuiești hub-ul cu care vine trainerul. Trainerul se vinde fără pinioane, pentru că fiecare ciclist e diferit și vrea alte rapoarte, iar ce ar fi venit cu trainerul, inclus, ar fi putut fi niște pinioane complet inutile”.

Trainerul poate simula o plajă foarte mare de înclinații, inclusiv la vale. „La D2R mi-a plăcut precizia mare și faptul că poate simula urcări foarte abrupte”, spune Dan. „Precizia de ±2% înseamnă că puterea în wați, aplicată de tine în pedale, este extrem de precis măsurată și transpusă în joc, jocul fiind Zwift în cazul meu. Cât privește urcările virtuale, trainerul poate simula cățărări de până la 20%, adică enorm!”

Recenzia a fost publicată în original pe Freerider.ro și poate fi citită în întregime aici. Trainerul smart Dare2Ride Fuego 1.0 are un preț de 3.849 lei, sau redus la 2.699 lei și este disponibil online pe WheelSports.ro sau în magazinul nostru din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.