Care sunt parametri măsurați cu pedalele Assioma cu powermeter

Senzorii Assioma sunt instalați pe pedale, exact acolo unde ciclistul aplică forța. În acest fel informațiile generate și primite de ciclocomputer, sunt precise și utile.

Echilibru picior stâng-drept: indică, sub formă de procentaj, puterea generată separat de piciorul stâng și cel drept. Acest procentaj îțti permite să monitorizezi raportul dominant/non-dominant dintre cele două picioare și să observi cum variază în funcție de diferite niveluri de antrenament. Este o informație utilă dacă vrei să micșorezi dezechilibrul dintre picioare, dar și la programele de recuperare post-traumatică.

Spre deosebire de alte pedale cu powermeter, Assioma transpune aceste informații în măsurători reale ale ambelor pedale, nu sunt estimări.

IAV Cycling Dynamics – este alcătuit din IAV Power Phase și IAV Rider Position. Mulțumită ultimei versiuni 4.0 de firmware, pedalele Assioma dispun acum de IAV Cycling Dynamics. Mai multe detalii despre această tehnologie găsiți aici.

Cadența: indică numărul de rotații făcute de pedale într-un minut. Senzorul integrat de cadență Assioma, măsoară constant această valoare și o trimite ciclocomputerului. Din acest motiv, nu mai este nevoie să ai încă un senzor dedicat de cadență, instalat pe brațul pedalierului.

Eficacitatea cuplului – Torque Effectiveness (TE): indică, sub formă de procent, cât de mult din puterea generată în timpul unei revoluții a pedalei, contribuie cu adevărat la propulsia bicicletei. Este o valoare ce are la bază Puterea Pozitivă (P+), care împinge pedala și Puterea Negativă (P-), care trage de pedală. P- poate fi contracarată prin ajutorul dat piciorului să ajungă, iar, în poziția de sus, în faza de redresare.

O eficacitate a cuplului de 100% apare când nu a fost deloc acumulată P- de-a lungul unei revoluții a pedalei. Valoarea tipică TE poate varia între 60% și 100%. Pedalele Assioma UNO indică TE pentru piciorul stâng în timp ce Assioma DUO măsoară ambele picioare.

Liniaritatea pedalelor – Pedal Smoothness (PS): indică, tot sub formă de procent, cât de egal este distribuită puterea de-a lungul unei revoluții a pedalelor. O valoare de 100% înseamnă că puterea este livrată constant, de-a lungul întregii revoluții. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât pedalarea este mai „rotundă”. PS este identificată prin corelarea puterii medii, Average Power (Pavg), cu puterea maximă, Maximum Power (Pmax), măsurată de-a lungul unei singure rotații de 360 grade a pedalelor. Assioma UNO măsoară doar piciorul stâng în timp ce Assioma DUO oferă informații de la ambele picioare.

Alți parametri ce pot fi măsurați:

Alți parametri ce pot fi observați, măsurați și analizați, folosind un ciclocomputer sau telefon smart, sunt:

NP® (Normalized Power®)
IF® Intensity Factor®; Power Zones (Z1 to Z7)
TSS® Training Stress Score®
ATL®
CTL®
Consumed Energy
Functional Threshold Power (FTP)
Power/Weight Ratio
W’Bal®
Wbal®

Preluare de la cycling.favero.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.