Cum să-ți construiești cel mai tare ecosistem de antrenament pe bicicletă în casă

Deși nu se simte încă, iarna e aproape. Și ce facem iarna? Știm sigur ce NU facem, mai precis nu ne oprim din pedalat. Poate pe afară ieșim mai rar, dar continuăm cu siguranță în casă. Și da, în casă peisajul nu-i cel de afară, dar în schimb ești la adăpost de intemperii, având totul optimizat pentru antrenament și eficiență.

Pentru că asta facem, în general, iarna, ne antrenăm și ne menținem condiția fizică sau o îmbunătățim, pentru a începe noul an și noul sezon cât mai pregătiți posibil. Poate avem de participat la concursuri, poate vrem doar să avem viteză buna la turele cu prietenii sau pur și simplu ne dorim o minte sănătoasă într-un corp sănătos și antrenat.

Dar pentru toate astea îți trebuie un ecosistem care să facă „durerea placută”.

Începe prin a cumpăra un smart trainer sau șterge-l de praf pe cel pe care-l ai deja. Trainerul smart este prima piesă și cea mai importantă al puzzle-ului, pentru ca antrenamentul indoor să fie eficient.

Wahoo Kickr Snap este cea mai ieftină varianta de trainer smart de la Wahoo. Este modelul la care nu este nevoie să demontezi roata spate a bicicletei. În schimb, dacă folosești cursiera, este bine să schimbi anvelopa spate cu una specială pentru trainer.

Mai departe, îți trebuie un ciclocomputer smart care să „știe” antrenamente și pe care îl poți opera ușor în timpul pedalatului. Wahoo ROAM sau Wahoo BOLT sunt două opțiuni excelente. Acestea au și butoane fizice, pe care le poți acționa mai ușor decât dacă ar trebui să folosești ecranul tactil.

Fiind însă în casă, nu vei beneficia de vântul care să-ți „fluture pletele”, și care să te răcească practic. Așa că ai nevoie de vânt artificial. Wahoo Headwind este o excelentă invenție care simulează perfect vântul. Și asta pentru că se conectează la pulsul tău sau viteza bicicletei, iar puterea vântului se va regla automat. Astfel, cu cât pulsul sau viteza ta sunt mai mari, cu atât și viteza ventilatorului va fi mai mare.

Poți face o „aroganță”, iar la setupul tău perfect de antrenament indoor să adaugi simulatorul de urcări Wahoo KICKR Climb. Este un gadget deștept care ridică fața bicicletei. Și acesta este conectat la ciclocomputer. Astfel, antrenamentul indoor devine și mai realist.

Dar trebuie să ne gândim și la lucrurile simple. Astfel, dacă în natură transpirația se evaporă repede, în casă nu va fi la fel de repede, iar multă va picura pe podeaua camerei. Ocupă-te de problemă și instalează covorașul special Wahoo KICKR. Acesta este fabricat dintr-un material care nu lasă transpirația să treacă, dar mai ales se spală ușor. De asemenea, nu va aluneca pe podea, în momentele tale de sprint maxim! Mai mult, dacă locuiești la bloc, vecinii de dedesubt ar putea să aibă obiecții când îți începi antrenamentele. Nu și dacă folosești acest covoraș care, mulțumită grosimii sale, atenuează mare parte din vibrațiile venite de la trainer.

La antrenamentele indoor, la fel ca și la cele de afară, ai nevoie să știi ce puls ai, întrucât programele de antrenament țin cont de asta, la fel ca și ventilatorul Wahoo Headwind de altfel! Așa că doteză-te cu senzorul de puls pe baza de EKG Wahoo Tickr 2 sau Wahoo Tickr X2. Acest tip de senzor este cel mai precis de pe piață întrucât numără bătăile inimii măsurând activitatea sa electrică.

Dar poți alege și senzorul optic Wahoo Tickr Fit care este mult mai ușor de folosit. Acesta se portă pe antebraț spre deosebire de Tickr 2 și X2 pe care trebuie să le pui pe piept.

Însă dacă ai deja câteva din aceste echipamente și nevoie ai doar sa completezi setup-ul, îți punem la dispoziție cinci pachete cu echipamente sau accesorii deja gândite să-ți fie de folos în timpul sezonului rece. Seturile de la Bundle Accesorii la Bundle 1 și Bundle 2 asigură tot echipamentul de care ai nevoie, desigur, la un preț mai bun fiind achiziționate împreună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.