Din 2022, rulmenții ceramici C-Bear sunt oficial în România prin WheelSports!

Cu cât rulmenții sunt mai buni și performanți cu atât și bicicleta va merge mai bine, mai ușor, tu consumând aceeași energie. Din luna mai 2022, rulmenții ceramici C-Bear, fabricați în Belgia, sunt disponibili și în România prin magazinul nostru.

Ce înseamnă “ceramic”?

Motivul pentru care un rulment ceramic este mai bun, este simplu. Tehnologia folosită permite crearea unor bile mai rotunde și mai fine, ceea ce înseamnă, evident, o rotire mai ușoară și mai eficientă. Acest lucru înseamnă și consum mai mic de energie din partea ta, atunci când rotești pedalele, iar asta înseamnă viteză mai mare, cu același consum de energie.

Însă când spui „ceramic” te gândești poate, la un ghiveci pentru flori! Așadar, sunt acești rulmenți cu adevărat fabricați din ceramică? În principiu da, fiind vorba de un compus non-metalic, din ceramică, denumit nitrură ceramică de siliciu (Si2N4).

C-Bear produce rulmenți pentru pedalierul BB al bicicletei, butucii roților, dar și pentru rulmentul rotițelor schimbătorului spate. Pentru început, la WheelSports România vor fi disponibili rulmenții pentru BB și schimbătorul spate urmând ca, în timp, să extindem gama de produse și pentru butucii roților de bicicletă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.