Mitul diferenței de performanță dintre femei și bărbați

Este evident că exista diferențe fizice între bărbați și femei. Bărbații sunt, în general, mai înalți, mai puternici, prin urmare depășind femeile când vine vorba de performanțele părții superioare a corpului și putere în general. La fel de adevărat este și în cazul concursurilor de scurtă durată la care, tot în general, bărbații depășesc femeile.

Acestea fiind spuse, totul se rezumă la “medie”, bărbatul mediu, femeia medie. Desigur, există și excepții, când femeia depășește bărbatul în ceea ce privește puterea. Și mai există argumentul concursurilor de ultradistanță, unde femeile sunt, în general, mai bune decât bărbații. Per total însă, acul tinde să se îndrepte spre bărbații care depășesc femeile.

 

Întrebarea este: De ce?

Să fie singurul motiv diferența de statura? Adevărul este că diferențele fizice sunt cele care duc la diferențele fiziologice. Cum se schimbă aceste diferențe fiziologice pe măsură ce îmbătrânim? Ne menținem condiția fizică sau o pierdem?

Dacă ne uităm mai atent, vedem că motivele sunt mult mai serioase decât o simplă diferență de statură.

Diferențele dintre bărbați și femei:

  • Mărimea inimii
  • Concentrația de hemoglobină
  • Masa musculară
  • Procentul de masă fără grăsime
  • Hormonii
  • Organele responsabile de „transport”

Ce înseamnă aceste diferențe fizice relativ la diferențele fiziologice? Toate au efect asupra sistemului cardiovascular, endocrin și acidului lactic.

Concluzia studiului poate fi citită în articolul care a fost publicat în original pe blogul Wahoo Fitness.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.