Test ulei lanț bicicletă pentru iarnă – Squirt Wax Chain Lube

Sezonul rece este mai dificil pentru ciclist însă nu numai. Și bicicleta are destul de mult de suferit dacă nu o îngrijești cu atenție. Cea mai importantă este transmisia, iar de aici cel mai important este lanțul, care trebuie menținut curat și bine uns. Însă iarna nu-i ca vara și nu orice ulei de lanț este bun. Trebuie să folosești unul care unge bine și la temperaturi joase. Revista Advntr a testat uleiul Squirt Wax Chain Lube pentru temperaturi joase, iar concluziile sunt cât se poate de bune.

Lubrifianții pe bază de ulei sunt cei mai răspândiți în lume, însă aceștia nu sunt tot timpul cea mai bună alegere, în special iarna când ideal este să folosești un ulei pe bază de ceară. Motivul principal este simplu: atrage mai puțină murdărie, în timp ce ungerea rămâne la fel de bună.

Squirt Chain Lube, fiind o emulsie ce conține un amestec aproximativ de 40:60 ceară și apă, poți aplica din belșug pe lanț. Apa se va evapora, iar ceara rămâne, formând un strat uscat protector. Însă pentru cele mai bune rezultate este foarte important ca înainte de aplicare, lanțul să fie foarte curat. La fel de curate trebuie să fie și pinioanele și rotițele schimbătorului spate.

„Primul lucru pe care îl observi dimineața este cât de lină este pedalarea”, mărturisesc redactorii care au realizat testul. „Apoi observi și cât de bine schimbă vitezele bicicleta”.

În testul lor redactorii au obținut în jur de 160 km pentru cursieră, până când au observat că lanțul este iarăși îmbâcsit de la murdăria drumurilor de iarnă. În comparație cu o bicicletă la care au folosit ulei normal, cu care au mers în jur de 80 km până când s-a murdărit iar.

Recenzia a fost publicată în original în revista Advntr.cc și poate fi citită în întregime aici. Lubrifiantul Squirt Chain Lube are prețul de 64 lei pentru recipientul de 120 ml. Alte produse Squirt pentru întreținerea bicicletei iarna și vara, găsiți la noi în magazinul din București sau pe site aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.