Trail run spre refugiul Grind, Piatra Craiului

Un traseu potrivit pentru o tură de antrenament la munte este cel cu pornire din satul Peștera și care urcă spre refugiul Grind, din Piatra Craiului. Este o tură moderată, scurtă, care vine cu o diferență de nivel de aproape 550 m într-o distanță totală de aproape 10 km, dus-întors. Este o tură pe care ți-o poți monitoriza și înregistra cu un ceas smart cu gps, pentru a o putea analiza ulterior și îmbunătăți cu următoarele ocazii.

Tura poate începe, practic, de oriunde din sat, însă în cazul de față startul a fost din parcarea pensiunii Nobillis. A fost aleasa întrucât doar până aici avem asfalt, în continuare urmând drumul forestier, așadar trail run, spre Casa Folea.

Pentru început vei alerga pe suprafață de pietriș, drum forestier, însă o dată ajuns în Șaua Joaca, marcată cu troiță, traseul se transformă în drum de iarbă. Acesta ține până la următoarea răscruce de drumuri marcată cu indicator. De aici începe poteca, dar, surprinzător, în coborâre. Vei merge așa până la răscrucea “La Table”, de unde vei continua spre refugiu. Pentru o scurtă perioadă alergarea o faci pe plat, însă cât de curând începe adevăratul urcuș. Până la refugiul Grind vei continua doar la deal, pe alocuri abrupt.

Ajuns la refugiu, faci o scurtă pauză dacă simți nevoia, după care poți opta fie pentru continuare spre creastă și vârful La Om, 2.238 m altitudine, fie începi întoarcerea, așa cum era și programat de la început.

Dacă întreaga sesiune de antrenament este monitorizata cu ceasul smart Wahoo ELEMNT Rival, la finalul turei o vei putea analiza fie folosind aplicația dedicată Wahoo SYSTM fie Strava sau alta aplicație sportivă de social media, întrucât Wahoo SYSTM o poate sincroniza automat, dacă alegi varianta asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.