Wahoo lansează KICKR Direct Connect, adaptorul pentru conexiune prin fir

Se mai întâmpla ocazional ca, în timpul antrenamentului tău pe trainerul smart, să se întrerupă conexiunea wireless. Daca era doar un antrenament, nu era chiar atât de grav, pentru că refăceai conexiunea și o luai de la capăt. Dacă însă ești în timpul unui concurs virtual, atunci situația este mai delicată, pentru că vei rămâne la propriu, în urma grupului, chiar dacă și doar virtual.

Pentru a evita situația conexiunilor wireless volatile, Wahoo a lansat adaptorul KICKR Direct Connect, pentru conexiune prin fir ethernet între routerul tău și trainerul Wahoo.

Conexiunea la rețea

Poate ai observat că trainerul Wahoo KICKR V5 avea în spate o mufă încă nefolosită, deasupra cablului de alimentare. Producătorul a lăsat-o acolo pentru a fi folosită în viitor, astazi utilizatorul putând-o folosi pentru a conecta acolo adaptorul Wahoo KICKR Direct Connect.

Te poți însă întreba de ce Wahoo nu a instalat pe trainer direct un port ethernet, și a trebuit sa intermedieze conexiunea prin acest adaptor. Explicația este simplă și constă în faptul că trebuie să ai o conexiune BT pornită pentru a putea folosi adaptorul.

Conexiunea la programul de antrenament

Deși conexiunea la internet este acum prin fir, conexiunea la computer a adaptorului este în continuare wireless. Așadar, conexiunea bluetooth trebuie să fie pornită pentru ca adaptorul să fie „văzut”.

Pentru început Wahoo KICKR Direct Connect va fi limitat la a fi folosit cu programele compatibile. La momentul lansării compatibile erau doar cele de la Wahoo: SUF Training System, TrainerRoad, FullGaz, and RGT Cycling. Însă și alte programe sunt așteptate să devină compatibile în curând, incluzând și Zwift.

La acest moment noul Direct Connect de la Wahoo, funcționează doar pe calculatoare cu Windows sau Mac OS, nefiind compatibil cu Android și iOS. La capătul celălalt al firului Wahoo Direct Connect este compatibil doar cu trainerul smart Wahoo KICKR V5 întrucât doar acesta are mufa specială la spate.

Prețul noului Wahoo KICKR Direct Connect este de 490 lei si va fi disponibil în curând la Wheelsports România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.