Wahoo ELEMNT Bolt se relansează, acum cu ecran color plus alte îmbunătățiri

Wahoo a relansat noul ELEMNT Bolt, acum cu ecran color, navigație mai bună și 16 GB de memorie cu care a îmbunătățit mult capabilitățile de navigație. Noul ELEMNT Bolt seamănă acum puțin mai mult cu ELEMNT Roam, carcasa fiind neagră, preluând și din funcțiile modelului Roam.

Wahoo ELEMNT Bolt – Aerodinamica

La fel ca și originalul Bolt, lansat în 2017, noul model este gândit să fie aerodinamic, păstrând forma ascuțită care se integrează cu suportul de ghidon, și acesta aerodinamic. Însă noul model Bolt 2021 este mai gros, din cauza bateriei mai mari care alimentează acum ecranul color și procesorul mai puternic. Chiar și așa însă, noul Bolt se încadrează în parametri aerodinamici pe care Wahoo și-a stabilit.

Noul Bolt, mai mare, este acum cu 9 grame mai greu decât modelul anterior, având 69 grame și 96 grame cu tot cu suportul de ghidon.

Ciclocomputer GPS Wahoo Elemnt Bolt - Wheelsports

Wahoo ELEMNT Bolt – navigație smart

Navigația modelului anterior Bolt era foarte simplă. Sincronizai un traseu de pe telefon apoi urmai traseul cu indicații “turn-by-turn”, pe o interfață foarte curată și clară. Noul Bolt dispune acum și de funcții „smart” de navigație, cum ar fi rerutare automată pentru cicliștii care se abat de la traseu, permiterea schimbării destinației, reîntoarcerea la start și urmărirea traseului fără a fi nevoie de folosirea telefonului.

Wahoo ELEMNT Bolt – ecran color cu 64 culori

Ecranul noului Bolt rămâne la aceeași mărime 2,2 inch, fiind protejat cu Gorilla Glass, rezistentă la zgârieturi și folosind aceeași așezare a butoanelor. Diferența principală este că acum ecranul e color. La început, doar ecranele alb-negru erau ușor de citit în orice condiții de lumină. Acum însă, tehnologia a avansat, iar ecranele color sunt și ele mult mai performante. De asemenea, Wahoo folosește aceste culori într-un mod inteligent. Spre exemplu câmpurile pentru puls sau putere, au anumite culori. În acest fel, le poți observa pe ecran, în timpul pedalării, mult mai ușor.

Wahoo ELEMNT Bolt – memorie 16 GB

Wahoo a mărit capacitatea memoriei ciclocomputerului Bolt la 16 gb, inițial având doar 4. Această specificație permite computerului să-și mărească puterea de navigație. De asemenea, explorarea devine mai simplă, milioane de drumuri și poteci fiind deja încărcate în dispozitiv.

Memoria mai mare permite să ai arii mai largi de teren încărcate, țări întregi, fără să fie nevoie să ștergi unele hărți pentru a face loc celor noi. Autonomia noului Bolt este de 15 ore. O altă noutate pentru Bolt 2021 este încărcarea USB, care a trecut de la Micro la C. Încărcarea prin USB-C este acum mai rapidă.

Butoane convexe

Noul ELEMNT Bolt vine cu butoane cu o formă diferită. Dacă inițial acestea erau concave, noul model are butoane convexe. Acestea sunt acum mai ușor de apăsat, chiar și cu mănuși pe mâini. De asemenea, sunt și mai puțin predispuse la a se umple cu apă, când plouă. Wahoo ELEMNT Bolt are protecție la apa IPX7.

Ciclocomputer GPS Wahoo Elemnt Bolt - Wheelsports

Senzor pentru lumină ambientală

Noul Wahoo Bolt dispune de senzor pentru lumina de afară. Când setările sunt pe „auto”, atunci ecranul se luminează automat, când lumina naturală scade în intensitate. Când afară este soare, lumina ecranului este automat stinsă.

Trecerea automată de la un sport la altul

Aceasta funcție, specifică triatlonului și duatlonului, introdusă prima oară pe ceasul multisport Wahoo Rival, este acum prezentă și la noul Bolt. Ciclocomputerul „simte” când sportivul trece de la înot, la bicicletă, la alergare și schimbă automat sportul pe care îl „măsoară”. Noul Wahoo ELEMNT Bolt, deși are multe noutăți adăugate, rămâne la fel de „prietenos” cu utilizatorul, păstrând și toate celelalte specificații pe care sportivii le apreciază la marca Wahoo în special.

Noul Wahoo ELEMNT Bolt are un preț anunțat de 1.399 lei, iar în România va fi disponibil în magazinul nostru, începând cu finalul lunii iunie 2021. Precomenzile sunt deschise.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.