Wahoo lansează noul Kickr – cel mai precis și mai realist trainier

Încă de la lansare, Wahoo Kickr a stabilit o ștachetă foarte înaltă în lumea trainerelor smart cu instalare directă la bicicleta, iar împreună cu accesoriile deosebite, cum ar fi Wahoo Climb sau Wahoo Headwind, Wahoo oferă sesiuni indoor de antrenament extrem de realiste.

Wahoo Kickr este ultima versiune a trainerului, a 5a generație, despre care Wahoo spune că aduce și mai mult realism atunci când trebuie să te antrenezi pe bicicletă, în casă, cu câteva noi specificații și caracteristici.

Ceea ce observi imediat este că estetic cel puțin, noua versiune nu este cu mult diferită față de modelul anterior. Este practic identică, dar asta nu e neapărat un lucru rău. Nimeni nu s-a prea plâns că vechiul model nu arată bine sau nu era construit bine.

Specificații noi

Caracteristica cea mai evidentă la noul Kickr este suportul Axis. Aceste „picioare” oferă practic un punct de contact mai amortizat cu solul, la fel cum anvelopele bicicletei o fac în viața reală. Acest lucru nu doar îmbunătățește confortul, dar mai ales permite bicicletei să se miște mai natural pe trainer, în timp ce pedalezi.

Cu ajutorul noilor „picioare” Axis, bicicleta se poate înclina cu până la 5 grade într-o parte și cealalată, așa cum ai face când pedalezi în natură, pe urcări. Picioarele sunt ajustabile, având trei niveluri de rigiditate, pentru a se potrivi cu greutatea corpului tău. Pentru greutate până în 63 kg, recomandată este poziția „soft”, pentru 63-81 kg poziția intermediară este cea bună, iar pentru cicliști peste 81 kg se va alege poziția cea mai fermă.

Un beneficiu suplimentar care vine la pachet cu picioarele cu amortizare este că acestea atenuează și vibrațiile venite de la trainer. Astfel, dacă locuiești cu vecini sub tine, aceștia te vor auzi mai puțin când începi antrenamentul.

Precizie mai bună

O îmbunătățire invizibilă, dar deloc mai puțin importantă, este mărirea preciziei trainerului Wahoo Kickr. Modelul anterior presupunea o precizie de +/- 2% pentru parametri măsurați. Noul model însă oferă o precizie de +/- 1%, specificație care poziționează Wahoo într-un club foarte exclusivist, întrucât foarte puține alte trainere oferă o astfel de precizie.

Mare parte din performanță se datorează clibrării automate care funcționează tot timpul. Calibrarea măsoară permanent frecarea din interiorul trainerului și constant trimite măsurătorile corecte spre algoritmi pentru a obține această precizie îmbunătățită. La modelul anterior trebuia să rotești trainerul înaintea fiecărui antrenament, pentru a-l calibra. Acum nu mai este nevoie.

Articolul a fost publicat în original în revista cyclist.co.uk și poate fi citit în întregime aici. Noul Wahoo Kickr V5 este disponibil pentru precomandă la WheelSports, la prețul de 5.800 lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.